Bizonyára számodra is fontos és izgalmas kérdés a várandósság elején, hogy vajon ki lesz a védőnőd!? A tapasztalatom az, hogy ez nem mindig egyértelmű, még akkor sem, ha a neten szörfözve próbálod megtalálni a címed alapján a védőnődet.

A legkorrektebb weboldal, amit minden védőnőnek kötelezően kell frissíteni, aktualizálni, az a Gyermek-alapellátási információs portál. Itt találod meg a legpontosabb védőnői utcalistát! Tehát keresd itt a leendő védőnődet: 

http://www.gyermekalapellatas.hu/

http://84.206.43.26/AntszDistricts/HealthCareVisitorSearch.action?clientid=vedonoi

Itt nem csak irányítószámmal tudsz keresni, és az országban bárhol is laksz, itt biztosan megtalálod a kérdéses védőnőt pontos elérhetőségekkel, címmel és a tanácsadási időpontjával együtt. (A keresés felett pipáld ki ezt: "Érdemes az első találkozás előtt a megadott elérhetőségeken felhívni és megbeszélni vele a továbbiakat. Azt is jó, ha tudod, hogy mindegy mi van beírva a lakcímkártyádba, csakis az számít, hol élsz valójában, hová mész haza, hol alszol. Tehát, ne a bejelentett lakcím alapján keress, hanem az alapján, hogy hol laksz valójában. Hiszen a védőnő így tud előírás szerint gondozni, látogatni téged.

Az első találkozás alkalmával mindenképpen vidd magaddal az összes várandóssággal és egyéb betegségeiddel kapcsolatos dokumentumok mellett a személyes irataidat is.

Az első alkalom általában fél-háromnegyed óra, hiszen nagyon sok írni-, és megbeszélni való van ekkor. Ha tudsz, vigyél magaddal vizeletet, így valamennyivel gyorsabb és kényelmesebb is lesz az egész.

Szerintem nyugodtan és bátran kérdezz meg mindent, ami motoszkál benned! Hidd el, nem tudsz butaságot kérdezni!!! Bármilyen apró kérdéses vagy zavaró momentum neked hatalmas probléma lehet. Bízz a védőnődben, hiszen az ő hivatása, hogy segítsen neked mindenben, amiben tud. Ha pedig nincs válasza, meg tudja mondani kihez fordulhatsz. Szóval, azt javaslom, hogy légy nyitott a védőnőd felé és hidd el, hogy ő valóban érted van. 

Fotó: Pixabay