Szinte minden kismama észlelheti magán, hogy a mellbimbó és a has középső vonala, a köldök és a szeméremcsont közötti területen, egyre sötétebbé válik az idő előrehaladtával.

A sötétedés, illetve a fokozott pigmentáció jelentkezhet a bőr egyéb területein is, például az arcon, vagy kézen, kisebb - nagyobb foltok formájában.
Ennek oka hormonhatás.

Az elváltozásnak nagy szerepe van abban, hogy kisbabád születése után könnyedén megtalálja a mellbimbóhoz vezető utat.
Szülés után a sötét területek előbb, utóbb kifehérednek. Teendőd nincs vele.


Ha az arcodon jelentkezik, és zavar a foltosodás, nagyon jó készítmények vannak forgalomban, amiket kifejezetten kismamáknak ajánlanak. E szerek beszerezhetők a gyógyszertárakban, vagy gyógynövényboltokban, drogériákban.


Mielőtt megvásárolsz bármit, kérlek, mindenképp olvasd el a hatóanyagtartalmat, vagy az összetételt. Esetleg kérd ki a szakember véleményét. Mai világunkban fontos, hogy a lehető legkevesebb méreganyaggal találkozzon a szervezetünk, a bőrünk.

A Schüssler sók közül májfoltok és erősödő szeplők esetén a következő sót használhatod:

  • 6-os só, Kalium sulfuricum D. 6-os erősségben, napi 3x1 tabletta elszopogatása. Ezt a sót akár 2-3 hónapig is szedheted.
  • helyileg szintén a Nr. 6-os sóból készült krémet használhatod, napi 2-3 alkalommal kezelve az érintett bőrterületet. A krémet az elszíneződés megszűnéséig alkalmazhatod.

 

Fotó: Pixabay

Forrás a Schüssler-sók terén:

  1. Farka Orsolya: Schüssler arcdiagnosztika és terápiás zsebkönyv (SpringMed kiadó, 2010)
  2. Farkas Orsolya: A Schüssler-sók alkalmazása gyermekkorban (SpringMed kiadó, 2013)
  3. Vass Zsolt: Útmutató a helyes Schüssler-só megtalálásához (EngelPharma ltd. 2007)

Frissítve: 2017.08.03.