Miről ismered fel és mit tehetsz, ha tikkel a gyermeked?

Miről ismered fel és mit tehetsz, ha tikkel a gyermeked?
A TIC egy akarattól függetlenül jelentkező és tartósan fennálló apró, finom mozgás ("rángatózás") vagy hangadás. Nem olyan sok esettel találkoztam eddig, de úgy gondoltam, érdemes róla beszélni.

Bővebben: TIC (tikk)

 

 

 

 

 

A harapás és egyéb agresszív megnyilvánulások előfordulhatnak bármelyik családban. Az alábbi levelet a minap kaptam: "Tanácsot szeretnék kérni Tőled. Kata (13 hónapos) az elmúlt napokban elkezdett harapni. Ha valami miatt dühös

Bővebben: Harap a gyermekem!

Nyár van és semmi baj...

Valóban, ha oda figyelsz néhány dologra és probléma esetén tudod mitkell tenned, tényleg nem lehet baj. Vegyük hát sorra, mire készülhetsz fel és milyen veszélyek leselkedhetnek a kicsikre nyáron. 

Bővebben: Nyár van és semmi baj...

A fejtetű (szakszóval pediculus humanus  capitis) főleg gyermekközösségben fordulhat elő. Jellemzően nem válogat, tehát a tiszta és az elhanyagolt fejbőrön egyaránt megtalálható lehet. Sajnos gyorsan terjed, így legjobb módja a távoltartásának a megelőzés. Írásomból, néhány praktikus tudnivaló (szerek listája, ára) mellett megtudhatod, hogyan előzheted meg és hogyan kezelheted a fejtetűt.

Bővebben: Fejtetű mindenkiben lakhat – egy darabig