alt

Víz nélkül nincs tehát élet, hiszen a víz az élet maga. Az előző írásaimban megismerkedhettünk a víz csodálatos erejével, és néhány felhasználási lehetőséggel. A sorozatot folytatva, ezen írásomban további lehetőségekkel ismertetlek meg, bízva abban, hogy minél szélesebb körben, és minél több betegség esetén nálatok is, a ti életetekben is egyre  természetesebb lesz, hogy a vízet hívod segítségül. Különösen azért, hiszen mindig rendelkezésre áll, és néhány eszköz szükséges csak ahhoz, hogy jobb legyen a közérzetetek, vagy javuljanak a betegségek.

Bővebben: Néhány vízkezelési módszer gyermekeknél

alt

A víz az élet maga. Nélküle nincs élet. Életünk legelejét is magzatvízben ringatózva, annak védő közegében töltjük. Szerepe életünkben oly sokrétű, hogy több könyvet írtak már tele például szerepéről, információ hordozó tulajdonságáról, vagy a különböző vízterápiákról. A víznek még álmainkban is különleges jelentősége van.

Bővebben: Víz és vízgyógyászat

Fürdők

A fürdők hatása függ a hőmérséklettől, a víz testre gyakorolt hatásától, és az adalékanyagoktól, Általában lazító, pihentető a hatás, illetve hűtő, vagy felmelegítő, illetve az adalékanyagoktól függően gyógyító.
Fajtái: teljes (víz a nyakig ér), vagy ¾ (víz a gyermek mellkasáig ér), illetve részfürdő (forró, melegedő, vagy váltott hőmérsékletű láb-, és karfürdő).

Bővebben: A víz alkalmazási lehetőségei