Ezúttal egy képzeletbeli utazásra hívlak, méghozzá a saját testedben. Képzeld el a szervezetedet, testedet, mint egy önálló világot. Egy olyan világot, ahol minden összhangban működik, ahol mindenki mindenkivel jóban van, nem akar rosszat senkinek,

Bővebben: Schüssler-sók mindenkinek

alt

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Wilhelm Heinrich Schussler (1821 – 1898), német homeopata orvos volt a szöveti sók terápiás rendszerének megalkotója. Hosszas vizsgálódás és alapos megfigyelések után a betegségek okának a szervetlen sók tényleges, vagy relatív hiányát nevezte meg.

Bővebben: A Schüssler – sók világa

A Schüssler féle kiegészítő sókról viszonylag kevés a hazai szakirodalom. Épp e miatt nagyon örültem, amikor a HBK (Homeopátiás Baráti Kör) szervezésében sikerült részt vennem egy tanfolyamon, ahol részletesebben ismerkedhettem meg a 15 (13-27) kiegészítő készítménnyel.

Bővebben: Kiegészítő Schüssler-sók

Nr. 1. Caltalcium fluoratum
A kötőszövetek rugalmasságáért felelős, így tulajdonképpen a kötőszövetek „gumija”.
Mivel kötőszövet a szervezetben nagyon sok helyen található, ezért számos tünet, állapot, vagy betegség esetén segíthet. Így például aranyér, visszér, vagy akár a fogszuvasodás esetén is. Bárányhimlő után a hegesedés elkerülésére szintén jó hatással van.

Bővebben: A 12 szöveti só rövid leírása