alt

 

 

 

 

 

A fül legenyhébb baja is igen heves fájdalmat képes okozni. Többek között ezért is nagyon fontos, hogy szülőként szakszerűen, egy-két szelíd módszert ismerve és ezeket alkalmazva tudjunk hatékonyan segíteni gyermekünkön.

A naponta egyszer, vagy kétszer alkalmazott masszázs csupán pár percet vesz igénybe, mégis enyhülést hozhat a kis betegnek. Miközben átéli, hogy kezeiddel, egész lényeddel, intenzíven részt veszel fájdalma csillapításában, a köztetek lévő bensőséges kapcsolat is erősödni fog.
Ne feledd azonban: az általam javasolt masszázs és házi szerek alkalmazása az orvosi kezelést nem helyettesítik és kizárólag enyhe, vagy kezdődő fülgyulladásnál alkalmazhatóak!
Az arc, fej masszírozásához általában nem szoktunk olajat használni, ez esetben azonban kivétel tehető. A szezámolaj kitűnő váladékoldó, de a célnak maltegfelel az olívaolaj is. A kis tálkába kiöntött bázisolajhoz tehetsz 1-1 csepp levendula, kamilla, és teafa illóolajakat is.
A masszázs menete a következő: kis ráhangolódás, fej simogatás után ujjbegyeiddel körözgess, óvatosan dörzsölgess a fül előtti területen. Fájdalmat nem szabad okoznod. Ha sír csökkents a simítás erején. Haladj a fül alatt, s térj rá a fül mögötti területre. Időzz itt is egy kicsit. Ez után maga a fül következik. Szintén óvatosan végezz sodró mozdulatokat két ujjad között. Ha gyermeked szívesen fogadta az eddigieket, altismételd meg a fogásokat. Ne hagyd ki a masszázsból az orrot és az orr körüli területet sem.  Simíts hüvelykujjad ujjbegyével az orr két oldalán, orrtőtől az orrcimpákig és vissza, többször egymás után. Ez után visszatérhetsz a fülre, majd innen a koponyaalap, illetve a hajtő vonalára, ahol finoman dörzsölgess, simíts ujjaiddal. Végül a nyakat is simogasd, masszírozd meg, amennyire tudod.   
Masszázs mellett a meleg (3 rétegű) borogatás só, vagy hagyma hatóanyaggal, szintén jó hatású lehet Homeopátiás szerek, vagy Shüssler sók adását beszéld meg szakemberrel.