altAz ember csodálatos és egyedülálló  képessége, hogy szavak nélkül, pusztán a kezei segítségével, az érintésével is ki tudja fejezni az érzéseit, szeretetét, el tudja mondani gondolatait. Erre kivétel nélkül minden ember képes, tehát te is. Mindenkinek született tehetsége van hozzá, akár tud róla, akár nem. A kéz, s ez által a lélek üzenetét szintén mindenki megérti. Ez egy olyan egyetemes nyelv, amit kortól, nemtől, kultúrától, társadalmi helyzettől, iskolázottságtól, értelmi képességtől függetlenül, kivétel nélkül mindenki ért.

Bővebben: A masszázsról

altTöbb vizsgálat is bebizonyította, hogy a rendszeresen masszírozott babáknál nagymértékben csökkenthető a hasfájás okozta panasz. Masszírozd tehát rendszeresen, minden nap a babádat!

Bővebben: Hasfájás és masszázs

altFontos-e megtanulnod a masszázst, vagy hagyatkozz az ösztöneidre? Tapasztalatom szerint, nagyon sok szülő masszírozza mindenféle előképzettség nélkül is csemetéjét. Ha értőn figyelsz, babád mindent el fog mondani neked! A lényeg mindig ugyanaz: simogatás, szeretet, figyelem.

Bővebben: Babamasszázs és lehetőségek

altA hűvösebb idő beköszöntével gyakrabban fordul elő kisebbek és nagyobbak között egyaránt légúti váladékképződés: az orr eldugulása, váladékozása, szövődményes esetben a váladék mélyebbre kerülése.
Az időben alkalmazott masszázs nem helyettesíti az orvosi kezelést, de enyhülést hozhat a kis betegnek.

Bővebben: Légúti váladék oldása masszázzsal