Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kos szülők, nagyszülők: Igazán izgalmasan indul a december a Kos jegy szülöttei számára. Rögtön 1-én szembeállásba kerül a Mars és az Uránusz, a kapcsolatba pedig erősen beleszól a Merkúr - Szaturnusz együttállás. Jó pár nap múlva pedig, december 9-én, a Kos uralkodó bolygója, a Mars lép át a Mérleg jegyéből a Skorpióba, majd Karácsonykor együttállásba kerül a Jupiterrel. Tehát nem csoda, ha brutális napokat élsz meg, amikor szinte bármi lehetséges.

Indulatok, veszekedés, akár még szakítás is, és őrületes zsongás, rohanás. Viszont sokkal jobban bírod a hajtást, az év végi nagy rohanást, így jó eséllyel mindenre lesz időd, energiád. Munkahelyeden és otthon is ezerrel pörögsz. Rengeteg ötleted van a karácsonnyal kapcsolatban. Használd ki ezt és szerezz be minden ajándékot idejében, e mellett pedig nagytakaríts, süss és főzz, végezd el az otthoni nem szeretem feladatokat időben, mert később nem biztos, hogy lesz kedved hozzá. Karácsonyra már nyugisabb napok jönnek, így az ünnepek alatt végre elengedhetsz minden felesleges, zavaró érzést, terhet, amik egészen addig dolgoztak benned. Megérdemled a pihenést, lazíts, töltődj, hogy friss lendülettel kezdhesd az Új évet!

A kis Kosok számára az advent és a karácsony tele van újdonsággal, izgalommal, történéssel. Végre, nem unalmas az élet! Akció, mozgás, nyüzsi és az izzó várakozás az ajándékokra valóban felpezsdíti a legkisebb Kosok életét is. A Karácsony lényegéről, szépségéről pedig csakis mozgás közben tudsz vele beszélni, mert a titkok őt is nagyon érdeklik.

 

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Bika szülők, nagyszülők: A Vénusz szinte egész decemberben a Nyilas jegyében lesz, csak 25-én reggel lép át a sötét és komor Bak jegyébe, ráadásul együttállásban a Szaturnusszal. Szóval a Karácsony kicsit a befelé fordulás, a kötelező teendők jegyében telhet. Addig azonban a Nyilas üde, optimista, tüzes lendülete hat, ami téged is jókedvre, lazaságra hangol. Ebben az időszakban könnyebben költekezel, ami most nem nagy baj. Ne csak szeretteidnek, barátaidnak vegyél ajándékot, hanem nyugodtan lepd meg magadat is valami olyannal, amire már régóta vágysz. Édességet viszont csak visszafogottan vásárolj, mert a Jupiter hatása alatt hajlamos lehetsz a túlzásokra (és még a végén mindet megeszed). Gyakran lehetsz érzelmes és romantikus is. A Holddal együtt energiád is fogyatkozhat, ne csodálkozz hát, ha a 18-i Nyilas Újhold idejére kimerültnek, fáradtnak érezed magad. Muszáj töltekezned! Aludj, amennyit csak tudsz, menj el egy masszázsra, találkozz a barátaiddal, sétálj nagyokat vagy nézz meg egy jó filmet. Telő Holdnál már minden könnyebben megy. Ekkor azonban újulj meg te is, tűzz ki új célokat, tervezd meg a jövő évet és mérd fel a lehetőségeid. Mivel épp karácsonykor lép át a Vénusz a Bak jegyébe, az év utolsó napjaiban ráismerhetsz olyan mintákra, értékrendre, amiket már le kellene tenned, ráláthatsz olyan kapcsolatokra, amik már rég óta terhesek a számodra. Első a felismerés, nem kell rögtön szakítanod, lezárnod vagy elhagynod semmit és senkit.

A Bika gyerekek nagyon várják az ünnepeket. Vásárolni ne vidd magaddal, őt nyugtalanítja a tömeg, bár a kedvedért mindent kibír. Ő nyugalomra vágyik, törődésre, összebújásra, közös nagy családi evésre és persze a várva várt új szerzeményekre. Vele a karácsonyról este, összekucorodva tudsz beszélgetni. A legjobb egy szép, akár hosszabb téli mesét találni, ami a karácsony szépségéről mesél.

 

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ikrek szülők, nagyszülők: Az Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr egész decemberben a Nyilas jegyében jön-megy. Szó szerint, ugyanis 3-án elindul visszafelé, majd áll egy napot egy helyben és 23-án indul el újra előre. Közben pedig több bolygóval is találkozik (Szaturnusz, Nap, Hold, Vénusz). Ha egy bolygó hátráló, úgynevezett retrográd mozgást végez, mindig emlékeztet vagy rákérdez valamire. Ezen túl pedig a bolygó által jelzett területeken hátráltathat. Tehát gond adódhat a kommunikációban (például félre értenek, vagy mi nem értünk meg másokat), a közlekedéssel (dugók, autó meghibásodás), a folyamatban lévő ügyeink intézése lassul és üzleti ügyeink sem úgy alakulnak, ahogyan addig, lefagy a telefonunk, a számítógépünk, vagy bármilyen oknál fogva nem kapunk meg üzeneteket, híreket. Szóval, végy egy nagy levegőt, majd ereszd ki a gőzt, hisz karácsonykor már mindennek vége szakad. Inkább emlékezz, nosztalgiázz, keress fel rég nem látott rokonokat, ismerősöket, akár személyesen, akár a virtuális térben. Csetelj, skype-lj, telefonálj, vagy találkozz személyesen velük. Remek ötleteid lehetnek, lepd meg magadat valamivel. Akár egy utazással. Mivel ezekben a napokban a Vénusz is segít, nosztalgikusan szerelemes napokat élhetsz meg. Ha nincs kapcsolatod, akár találkozhatsz valakivel, aki megdobogtatja a szívedet.

Az Ikrek gyerekeket minden érdekli a Karácsonnyal kapcsolatban. Természetüknél fogva minden érdekli őket, mindent tudni akarnak, hogy aztán az információt tovább is adják. Vele bármikor és bárhol tudsz beszélgetni az ünnepekről. Mondandód legyen azonban érdekes, színes, különben megunja. A titkokról pedig még véletlenül se beszélj, mert biztos nem tudja magában tartani azokat!


Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rák szülők, nagyszülők: December első napja Bika Holddal indul, ami egy jó kezdetet ígér a Rák jegyűeknek. Viszont ezen a napon az Uránusz és a Mars is (a Kosoknál már említett állással) nagyban beleszól a dolgok menetébe. Azt is mondhatnám, hogy a látszólagos nyugalomban ott van a feszültség, ami bármikor kirobbanhat. Jó, ha tudod előre és felkészülsz erre az állásra, mert bizony megviselhet és könnyebben elszakadhat az a bizonyos cérna nálad. A 3-i Ikrek Telihold biztosan felpörget, vidámságot, optimizmust hoz. Tőled nem megszokott módon vágyhatsz az adventi forgatagba, amit használj ki és menj el nézelődni, vásárolni, hisz a tömeget most sokkal jobban bírod, mint egyébként. Légy nyitott, beszélgess, nevess sokat. A pörgés mellett a Telihold hatását főleg este érezheted intenzíven, ugyanis fáradtabb lehetsz a szokásosnál. Hagyj időt magadra, kényeztesd magad egy finom sütivel, egy illatos fürdővel, vagy nézz meg egy romantikus filmet. Az édességgel vigyázz! Az anyagcseréd ezekben a napokban lassabb, így a kilók is jobban megmaradnak. No, de fogyó holdkor mindez már nem fog érvényesülni, inkább az elengedés kerül a fókuszba. Lomtalaníts az elkövetkező napokban minden téren, magad körül és magadban is. A következő erőteljes holdhatás a december 18-i Nyilas Újhold. A megújulás, új tervek és új célkitűzések ideje számodra is. E mellett pedig a Bika hatása, mint írtam, egész hónapra rányomja bélyegét, így kiemelten fontos lesz a család, a gyerekek, a nyugalmad és a biztonságod. Az advent és a Karácsony pedig épp erről szól!


A Rák gyermekek számára az advent és a karácsony igazi örömünnep. Élvezi, hogy együtt a család, finomakat lehet enni, nyugalom, békesség és boldogság van. Őt nyugodtan bevonhatod a karácsonyi előkészületekbe, adj neki korának megfelelő feladatokat. Takarításban, sütésben, főzésben szívesen melléd áll és segít. A lényeg, hogy segíthessen a maga módján. Közben pedig mesélj neki a régi karácsonyok fahájas fenyőillattal átitatott emlékeiről. 

 

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlán szülők, nagyszülők: A december az Oroszlán jegyűeknek csupa jót hoz. A Nap a Nyilas jegyében derűt, optimizmust, nagyvonalúságot, sőt költekezést is mutathat. Mivel anyagilag szerencsére kedvező időszak ez számodra, talán meg is engedheted magadnak, hogy ne csupán szeretteidnek vásárolj ajándékot, hanem magadat is meglephesd valami különleges, egyedi dologgal. Egy szép ékszerre talán már régóta vágysz! Vedd meg! A Nyilas Újhold 18-án még rátesz egy lapáttal az egészre. Újulj meg kívül belül, hogy karácsonyra és szilveszterre a lehető legjobb formába kerülj. December 1-én óvatosnak kell lenned a közlekedésben, légy résen, és éber, ha autót vezetsz! Ezen a napon bármilyen nem várt esemény is bekövetkezhet. 9-én a Mars belép a Skorpió jegybe, ami vagy felturbóz vagy családi konfliktusokat hoz. Nem mindegy. Karácsonyig jó, ha lerendezel minden nézeteltérést, hogy az ünnepek valóban békében és szeretetben teljenek. Ehhez neked is kegyesen megértőnek kell lenned és igazságérzeted elővéve kell irányítanod a dolgokat. Békülj ki, békíts ki! Ez most különösen fontos. Sugározd a szeretetet úgy, ahogyan a csillagjegyek közül egyedül csak te tudod. Légy figyelmes és nagyvonalú, hidd el visszakapod a jót, amit adsz. És adakozz, ha teheted!

Az Oroszlán gyerekek alig várják a karácsonyi időszakot. Ajándékok, ünneplés, fenségesen finom ételek, királyi lakomák. Csupa fény és csillogás, és nem mellesleg felé áradó figyelem, amire neki mindig fokozottan van szüksége. A készülődésbe csak akkor fogható be, ha valamit ígérnek neki, vagy saját tekintélyét, esetleg fensőbbségét mutathatja meg, hangsúlyozhatja ki az adott tevékenységgel. Mert egy Oroszlán gyermek hozzátartozója jól tudja, hogy benne királyi lény lakozik.


Szűz (VIII. 23 - IX. 22. )

Szűz szülők, nagyszülők: A Szűz bolygója a Merkúr decemberben még mindig a Nyilas jegyében lesz végig, ahol hol előre, hol visszafelé, majd újra előre megy (3-án elindul visszafelé, majd áll egy napot egy helyben és 23-án indul el újra előre). Ez nosztalgikus napokat hozhat. Kedves emlékek áraszthatnak el, ahogyan megérzel egy illatot, vagy meglátsz egy fényképet. A Merkúrral együtt valahogy te is visszafelé mész az időben. Közben pedig mindent megteszel annak érdekében, hogy a lehető legszuperebb karácsonyt és ajándékokat teremtsd elő szeretteidnek. Kicsit minden túlzó lehet körülötted és benned. Ki is fáradhatsz az ünnep első napjaira. A hónap 3. harmadában viszont véget ér ez az időszak és beköszönt egy józanabb, komorabb, komolyabb időszak, ahogyan sorban lépnek át a bolygók a Bak jegyébe (a Szaturnusz, a Nap majd a Vénusz). Ez az időszak a pihenésé, a befelé fordulásé, a magadra figyelésé. Az emlékek helyett nézz előre és tervezd meg a jövőt, tűzz ki megvalósítandó célokat, és merj nagyot álmodni, mert te is képes vagy elérni bármit. Megérdemled te is a sikert, az eredményeket, hiszen sokat dolgoztál és tettél annak érdekében, hogy minden jó legyen. Felejtsd el az elvárásokat, a szabályokat és Szilveszterkor vesd bele magad az igazi életbe, menj el egy partira, akár a gyerekeddel vagy nélküle. És szórakozz, lazulj! Pénzügyek terén lehet, hogy nem a legjobb hónap elé nézel, mégis minden sikerülni fog.

A kis Szűz gyermek egyenesen imádnivaló! Mindent megtesz annak érdekében, hogy a Mikulás és a Jézuska valóban jó gyerekhez hozza az igazán megérdemelt ajándékot. Szorgosan segít, amiben csak tud. Csak akkor lesz balhé, ha nem azt az ajándékot kapja, amire titkon vágyott. A készülődés alatt jó, ha kideríted, mire vágyik, mert különben tényleg sírás lesz a vége. Azt is jó, ha tudod, milyen finomságokat készíts neki, mivel emésztőrendszere igen érzékeny.


Mérleg ( IX. 23 - X. 22. )

Mérleg szülők, nagyszülők: Decemberben felszabadulhatnak a Mérlegek, mivel a Vénusz már 1-én átlép a Skorpió jegyéből a Nyilasba, a Mérleg jegyből pedig 9-én lép át a Mars a Skorpióba, a saját jegyébe. Az uralmi csere tehát véget ér, ezzel együtt pedig a feszítő, indulatos napoknak is vége szakad. Végre, fellélegezhetsz. Addig is használd az egészet arra, hogy végig rohanod az üzleteket és megveszel mindenkinek mindent, kitakarítasz, szóval mindent megcsinálsz, ami nagyobb energia befektetéssel jár, és amolyan nem szeretem munka. Kommunikációban is vissza kell fognod magad, nehogy tőled nem megszokott módon, megsérts másokat. No, de a hónap 2. harmadától már minden szebb és jobb lesz. Újra beköltözik életedbe a harmónia, a szépség és a nyugalom. Innentől nyugodtan körbejárhatod az adventi vásárt, forralt bort kóstolhatsz, elmehetsz koncertre. Mivel a Nyilas a kiterjedés, a túlzások jelölője is, te is hajlamos lehetsz a túlzásokra minden téren. Most már jól meg kell gondolnod mire költesz, miből mennyit eszel, milyen beteljesítetlen vágyakat álmodsz magadnak, és mennyire ragad el a hév egy beszélgetésben. Viszont lesz időd ráhangolódni a Karácsonyi Ünnepekre. December 25-én a Vénusz már a Bak jegybe lép be, és rögtön együttállásba kerül a Szaturnusszal. Szóval az ünnepi este már a tradícióké, a visszafogottságé. Hiába vannak körülötted szeretteid, az is lehet, hogy te mégis magányosnak érzed magad. Észre kell venned, hogy minden érted van, hogy minden jól van, és szeretteid is ugyanúgy szeretnek, ahogyan te őket.

A Mérleg gyerekek imádják az ünnepeket, pláne, ha végre szépen ki kell öltözni, és minden olyan harmonikusan szép. Ha Mérleg gyermeked van, ügyelned kell az összhangra. A karácsonyi díszek, a teríték minden eleme legyen összhangban. A kis Mérleget nyugodtan öltöztesd át a vacsorához, az ajándékozáshoz, ő ezt élvezni fogja, még ha fiú is. Neki fontos a kinézet, a ruha és az összes kiegészítő, amit visel, és az is hogy minden az alaklomhoz illő legyen. Közben pedig engedd hadd beszéljen, meséljen, hisz ez számára minden életkorban nagyon fontos lesz. Mint, ahogyan az is, hogy legyen népes hallgatósága.


Skorpió ( X. 23 - XI. 22. )

Skorpió szülők, nagyszülők: A Mars 9-én lép át a Skorpió jegyébe, ahol a Jupiter már várja. A találkozás hó végén teljesedik be. A Skorpió másik jelölője, a Plútó egy ideje a Bak jegyében halad szépen, lassan előre. A december 1-én beálló Mars Uránusz szemben állás a Skorpiókat is óvatosságra inti, mert bármi bekövetkezhet e nap előtt és után 1-2 nappal. Légy figyelmes és óvatos tehát. Ami pedig a december egészét érinti, az az energiával telítettség, a felfokozott érzelmek, indulatok és minden Skorpiós dolog, tulajdonság most, ebben az időszakban fokozottan előjön és érvényesül. Tehát végzetes, végletes dolgok, titkok felfedése, leleplezés, ráérzés, pénz és hatalom. Minden esetre rengeteg energiád lesz. Egész decemberben úgy működsz, mint egy atomerőmű, ami persze néha (de csak rövid időre) le-leáll, de csak azért, hogy aztán újra ezerrel tudjon dübörögni. Mivel te magad is fel vagy turbózva minden téren, hajlamos lehetsz arra, hogy ugyanezt másoktól is elvárd. Ha pedig valaki nem tudja tartani a lépést veled, akár le is írhatod. Ha vezető vagy, ez nem olyan nagy baj, viszont családtagok és barátok tekintetében már nem annyira szerencsés. Végy egy nagy levegőt, és próbáld megérteni, hogy a másik nem olyan, mint te. De attól még ő is tökéletes és jól csinálja a dolgokat. Egyébként decemberben sok emberrel találkozhatsz, akik segítenek neked, ha valóban nyitott vagy rájuk.


A kis Skorpiók számára az advent valamilyen titokzatos, megfejtendő esemény, aminek a végére kell járnia, minden áron. Ezért kérdez, kutat, nem ritkán előbb megtalálja a jól elrejtett ajándékot, mint ahogyan a Jézuska a fa alá tenné. Erről persze nem beszél, mert ő valóban megtartja a titkokat, azt is minden áron őrzi. Mint ahogyan saját maga lelkét is képes bezárni, amit csakis odaadó, feltétlen szeretettel lehet megnyitni.  

 

Nyilas ( XI. 23. - XII. 21. )

Nyilas szülők, nagyszülők: Decemberben a Szaturnusz még mindig a Nyilas jegyben jár. Tehát még tartanak az előző hónapban említett hatások (ne légy könnyelmű, gondold meg, mit mondasz másoknak, rakj rendet magad körül és magadban is). Fontos momentum még, hogy a jegyben járó Merkúr majdnem egész hónapban hátráló, úgynevezett retrográd mozgásban lesz. Ez azt hozza, hogy szívesebben emlékezel a rég múlt időkre, a gyermekkorodra, régi karácsonyokra, illatokra, ízekre, emberekre. Valahogy húz a múlt, és szívesebben időzöl nosztalgikus hangulatban a múltadban. Ennek 23-án lehet vége, amikor is a Merkúr végre elindul előre. Jó hír még, hogy december 1-től a Vénusz is a Nyilasban halad égi útján, ami megint csak a nosztalgiázást fokozhatja. Viszont, mivel egy anyagias bolygóról van szó, sokszor visszahúz majd a jelenbe, a fizikai valóságba és folyamatosan azt üzeni, hogy érezd jól magad, légy boldog, pihenj és kényeztesd magad, egyél jókat és nagyokat, költsd a pénzt, ami szerencsére most lesz is. Mint ahogyan ötleteid is az ajándékvásárlás kapcsán, hisz könnyedén eszedbe jutnak elejtett szavak, mondatok, amikből azonnal rájössz mi a legjobb ajándék, amit meg kell venned valakinek. További jó hír, ami óriási megkönnyebbülést hoz, hogy a Szaturnusz december 20-án végre átlép saját jegyébe, a Bakba. Innentől aztán lazaság, buli, és minden, amit szeretnél, jöhet. ÉS! Biztosan érezni fogod a Nyilas Újholdat 18-án! Újulj meg te is! Vagy utazz el valahová.


A Nyilas érintettségű gyerekek tényleg élvezni fogják a nagy karácsonyi hajtást, a forgatagot, a vendégeskedést, a közös étkezéseket. Érdekli őket az ünnep mibenléte, a szertartások, a hagyományok. Őt el lehet vinni templomba, Betlehemet, kis Jézuskát nézni. Lehet neki órákon át mesélni arról mi és hogyan történt akkor, nagyon régen, mi az ünnep üzenete és hogyan kell megélni az ünnepek idején a hitet. Miért vannak templomok és miért mennek oda az emberek, honnan fakad a hit és hogyan lehet megélni. Ha tudsz imádkozni, imádkozzatok együtt minden este!

Bak ( XII. 22 - I. 20. )

Bak szülők, nagyszülők: Mivel a Plútó még mindig a jegyben van, nem lesz könnyű ez a hónap sem a Bakoknak. A Bak jegy uralkodó bolygója, a Szaturnusz 20-án lép be az otthonába, a Bak jegyébe, ezt követi 22-én a Nap is, majd 24-én a Vénusz áll be a sorba. 20-ig kell tehát kibírnod, utána minden sokkal jobb lesz. Ezt érezni fogod biztosan, hiszen higgadtabbnak, nyugodtabbnak érzed magad 20-a után. Ez jó is lesz az ünnepekre, hiszen mindenki egy nyugodt, békés, szép ünnepi időszakra vágyik. És még egy fontos dolog! A Szaturnusz 3 évig segít neked mindenben utadon. Veled lesz jóban, rosszban. Ha van kedved, készíthetsz egy kis otthoni fészket Szaturnusznak. Ne gondolj semmi ördöngösségre, ezzel viszont kifejezheted tiszteleted és jelezheted felé, hogy fejet hajtasz előtte, elfogadod őt és a sorsodat. Ha tiszteled őt, segíteni fog neked! A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy szedj össze és tegyél ki egy helyre a lakásodban úgynevezett szaturnikus tárgyakat. Ilyenek például: fekete kendő, egy bak figura (vagy kőszáli-, hegyi kecske, zerge, teve, holló, stb., amik a Bak jellegzetes állatai), fekete ásvány (például fekete urmalin, ami védelmet ad a negatív energiák ellen, vagy az ónix, hematit), egy darab csont, vagy fog (ha esetleg eltettél kiesett fogat), egy óra. Ez az időszak alkalmas arra is, hogy értékeld az előző éved, levond a tapasztalatokat és tanulj, fejlődj.


A Bak érintettségű gyermekek számára a Karácsony a családi hagyományok beívódásának az ideje. No meg, a nívós, értékálló ajándékokra való várakozásé. Ha tudja, hogy mire vár, szívesebben segít, hisz látja a célt, a várva várt ajándékot. Rá lehet bízni felelősséggel járó dolgokat, mert mindent komolyan vesz és biztos lehetsz benne, hogy precízen fogja elvégezni a rábízott feladatokat. Őt csak kellőképpen motiválni kell.


Vízöntő ( I. 21. - II. 18. )

Vízöntő szülők, nagyszülők: A hónap első napja egy feszítő fényszöggel indul, amit a Vízöntők nagyon is megéreznek. Az Uránusz, Mars szembenállás 2-án megmagyarázhatatlan feszültséget, indulatot, sőt balesetveszélyt is hozhat. Otthoni és munkahelyi konfliktusok egyaránt jöhetnek, amibe nem biztos, hogy bele kell menned. Az igazság fontos számodra, nézz a dolgok mögé és higgadtan kezeld ezeket a konfliktusokat. E mellett a Mars 9-én lép át a Skorpióba, ami energiával telít a hónap további napjaira. Így mindenre lesz elegendő energiád az év utolsó hónapjában. Még jobb, és magadon is könnyítesz, ha számba veszed teendődet és így még nyugodtabban készülhetsz az év egyik legjelentősebb időszakára, a Karácsonyra. A Vízöntő másik uralkodó bolygója, a Szaturnusz 20-án lép át a Bak jegyébe. Ez neked is megnyugvást hoz, hiszen minden bolygó a saját jegyében érzi a legjobban magát. Érezd te is, hogy minden jól alakul és minden kívánságod teljesül. Nyugalom és béke vesz körül, és lelkedben, szívedben is békességet érzel. A már-már idilli körülmények mellett nyugodtan bevállalhatsz egy-egy társasági összejövetelt, vidám mulatságot, ahol töltődhetsz, nevethetsz, ahol érezheted, hogy igazán jó helyen vagy a világban, sorsod pedig jól alakul. Ne engedd, hogy elcsábítson a virtuális világ, a televízió vibrálása, inkább keresd a valós, hús-vér emberek társaságát. És beszélgess sokat! Ha teheted, adakozz vagy segíts, vállalj karitatív munkát, hogy szebbé tedd azok ünnepét, akiknek szinte semmijük sincsen. A legfontosabb pedig, hogy tölts minél több időt szeretteid körében, békességben, boldogságban!

A Vízöntő gyerekek számára a karácsony egy mozgalmas időszak. Mikulás, advent, karácsony, aztán meg a Szilveszter pezsdíti fel az életüket. Mindig történik valami, ami számára létfontosságú, mint az is, hogy semmi sem a megszokott módon történjen. Az ajándékai is különlegesek, egyediek legyenek, de fontos kideríteni, hogy valójában mit szeretne. A karácsonyi készülődésbe nehezen vonható be, csak akkor, ha figyelembe veszik extrém ötleteit, amiknek a kivitelezésében ő a főszereplő.


Halak ( II. 19. - III. 20. )

Halak szülők, nagyszülők: Minden idők legszuperebb karácsonya áll előtted az idén. Ehhez minden égi segítséget meg is kapsz. Őrületes tempóban veted bele magad az év végi hajrába, a karácsonyi előkészületekbe. A Neptun még mindig otthonában, a Halak jegyében lesz egész hónapban, a Jupiter pedig a Skorpióban. A hatást fokozza, hogy szinte egész hónapban kedvező fényszög kapcsolatban lesznek egymással. Minden jól alakul tehát. Megérzéseid szuperek, nem is kell mást tenned, mint úszni az árral. Érzelmi mélységek és magasságok ragadhatnak el, szembe jöhetnek a múlt édes emlékei és titkai, de beleláthatsz a jövő ködös képeibe is. Közben azonban ne felejts el jelen lenni, és megélni a pillanat szépségét. Ez az ünnepek idején különösen fontos. 9-én egy újabb kedvező állás jön, ami új ismeretséget, vagy egy régi, kedves ismerős újbóli felbukkanását hozhatja. Mivel számodra fontos, hogy a Föld minden lakója boldog legyen, az advent remek időszak arra, hogy segíts a rászorulóknak valamilyen formában. Adományozz, vagy vegyél részt gyűjtő akcióban. Ezek a lelkednek tesznek jót, ami feltölt és lelkesít is egyben. A karácsony neked az egyik legszebb ünnep. Nyugalom, béke és szeretet honol nem csak az otthonokban, hanem a világban is. Az ünnepek alatt, ha teheted, menj el egy welness szállodába, vagy uszodába úszni, hogy elemeddel, a vízzel is töltekezhess. A Nyilas Újhold 18-án számodra is hozhat megújulást. Tűzz ki új célokat, tervezz és újulj meg te magad is. Ehhez el kell engedned olyan dolgokat, tárgyakat és akár még kapcsolatokat is, amikre már semmi szükséged, csak hátráltatnak. Tégy rendet magadban és magad körül is. Hidd el, képes vagy rá! Így lesz minden egyre tökéletesebb körülötted.

A Halak gyermekeknek egy valóságos álom ez az egész adventi időszak, és az ünnep. Ilyenkor minden olyan mesebeli. A világ tényleg egy nagy mesekönyvé változik, a mese pedig valóban életre kel az összes szereplőjével együtt. Ő egész évben várja a Jézuskát, egész évben a szeretet képviseli és hirdeti a maga módján és eszközeivel. Hisz ő maga is egy földre szállt angyal, akár fiú, akár leány. Neki bármit ajándékozhatsz, mindennek örülni fog, ami téged is boldoggá tesz. De a legfontosabb számára a karácsonyi mindent átható szeretet.

Fotó: Pixabay