A sárgarépát már ötezer éve ismerték, termesztették, de mai jellegzetes színe csak a XV. században jelent meg. Ma az egyik legkedveltebb, és egész évben beszerezhető zöldségféle, a magyar konyha régóta egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Babáknak a burgonya mellett az elsőként adható zöldségfélék egyike.

Bővebben: Sárgarépa (6 hó)

Hazánkban a 17. század óta ismerik és fogyasztják a fejes salátát, főleg salátaként.
Ma már azt a salátát is jelzi a neve, amiben a hozzávalók között már nincs is ott.
Fogyasztása idényszerű, a legnépszerűbb tavasszal és kora nyáron, manapság azonban szinte egész évben kapható.

Bővebben: Saláta (7 hó)

A sütőtök a XVI. Század óta ismert és termesztett növény Magyarországon. A II. világháború utáni szűkös időkben nagyon népszerű volt, Budapesten utcai árusoknál lehetett kapni. Az érett, jól átsült sütőtök a legfinomabb téli csemegék egyike ma is, ráadásul egészséges táplálék. És ezt tudják a babák is!

Bővebben: Sütőtök (6 hó)

Eredet: Évszázadok óta a magyar konyha alap fűszernövénye, sőt gyógyhatása miatt gyógynövény is.
Tulajdonság: különböző fajtáinak szép, zöld leveleit használd.
Vásárlás, tárolás: Otthon, kis virágládában, cserépben termesztve mindig hozzáférhető a friss petrezselyem.

Bővebben: Petrezselyem (7 hó)