A jól ismert Vackor névadója a vadkörte, amely az egész kontinensen ismert, a kínaiak pedig immár 3000 éve termesztik.
Érési ideje szerint nyári, őszi (téli) fajtákat különböztethetünk meg, amik nagyságban, ízben, zamatban kissé eltérnek egymástól. Kapható zöld, sárga vagy pirosas színű változat is.

Bővebben: Körte (7 hó)

A növényt már az ókori rómaiak is előszeretettel használták, fogyasztották.
Hazánkban két típusa terjedt el. Az egyik a gyökérpetrezselyem, amelynek erős, vaskos karógyökere a jelentős, a másik a metélőpetrezselyem, amelynek viszont a lombja értékes, amit állandóan szedés mellett is folyamatosan fejleszt. A zöldjét a gyökérpetrezselyemnek is fogyasztjuk. Gyakorlatilag tavasztól, őszig kapható. Van még sima és fodros levelű változat is.

Bővebben: Fehérrépa (7 hó)

A szilvát már a rómaiak is kedvelték, ma pedig Európa szerte szinte mindenhol terem. Elterjedt és kedvelt gyümölcs, hiszen kiváló élettani hatásokkal rendelkezik. Számos fajtájának köszönhetően (nagyszüleim kertjében például fehér szilva termett), szezonja hosszú ideig tart, hiszen júliustól egészen októberig érik, kapható a piacokon, boltokban.

Bővebben: Szilva (7 hó)

A görögök mintegy 2500 évvel ezelőtt már ismerték a spárgát (az „asparagos” szó görögül fiatal hajtást, nyelet jelent). Ma néhol nyúlárnyéknak is nevezik.
Valódi európai idényzöldség, mely áprilistól kezdve egészen június végéig kapható.
A hajtások színe attól függ, hogy a föld felett vagy a föld alatt növekedtek. Ha napfény éri őket bezöldülnek. Viszonylag drága zöldség, mert gondos ápolást igényel.

Bővebben: Spárga (7 hó)