Szükséges alapanyag mennyisége: 1 darab alma

Szükséges eszközök: alufólia, kiskanál, tálka

Elkészítése:
1.    Mosd meg az egészséges, ép gyümölcsöt alaposan, folyóvízzel
2.    Csomagold be ezüstfóliába, lehetőleg jól bebugyolálva, bezárva
3.    Tedd 200 fokos sütőbe körülbelül 40-45 percre (ha van légkeverés a sütődben, kapcsold be azt is, így rövidül az idő)
4.    A sütőből kivéve kapard le a gyümölcshúst a csutkáról (ha szükségesnek tartod, törd át szitán is, de ez csak az első pár alkalommal lehet fontos, hogy véletlenül se legyen egy pici darabka se a pépben)
5.    Tedd a baba edénykéjébe, és add neki tízóraira, vagy uzsonnára
6.    Javaslom, hogy egyszerre több almát süss meg, mert annyira finom, hogy a család többi tagja is szívesen fogja fogyasztani! Ja: és a leve a legfinomabb.
A receptet Bihar Erikától kaptam. Az ő kisfia imádja. Én is megkóstoltam, és egyetértek vele. Az elkészítése nagyon könnyű. Ha még soha nem főztél, akkor is bátran kipróbálhatod. A babádnál biztos sikerre számíthatsz!