Eredet: Évszázadok óta a magyar konyha alap fűszernövénye, sőt gyógyhatása miatt gyógynövény is.
Tulajdonság: különböző fajtáinak szép, zöld leveleit használd.
Vásárlás, tárolás: Otthon, kis virágládában, cserépben termesztve mindig hozzáférhető a friss petrezselyem.

Bővebben: Petrezselyem (7 hó)

A citromot Indiában fedezték fel, ma a mediterrán országokban egész évben terem, így nálunk is egész évben kapható.
A citromfa termése a közönséges vagy európai citrom, étkezési és gyógyászati célra egyaránt használatos, nevezik a világ legerősebb vakcinájának is.
Vásárláskor az érett citrom ismérve, hogy színe üde, sárga, szinte ragyog, és nincsenek rajta foltok sem, héja nem fonnyadt.

Bővebben: Citrom (7 hó)

Eredet: A görögök és rómaiak fejfájás és gyomor panaszok esetén már használták.
Tulajdonság: Az ernyőit virágzás előtt, még zölden kell leszedni, amikor a magok szárazak, és kissé már barnák. Használható a levele, és a magjai is, de az ernyős virágzata is. A magok aromatartalma nagyobb.

Bővebben: Kapor (7 hó)

A paradicsom (magyar neve az édent idézi) húsos bogyótermése világszerte az egyik legkedveltebb zöldségnövény. Számtalan fajtájának változékonyságát a bogyók mérete, száma, színe, alakja adja. Közvetlen fogyasztásra a teljesen beérett, kissé puha, ép, egészséges és vékony héjú fajták a legjobbak. Ezen kívül legyen nyomódástól és foltoktól is mentes. Utánérő zöldség, de magas víztartalma miatt könnyen romlik.

Bővebben: Paradicsom (7 hó)